Nina Pakkanen

Kuoronjohtaja, Töölön seurakunnan A-kanttori, musiikin maisteri Nina Pakkanen on Turusta kotoisin oleva Puolalanmäen musiikkiluokkien ja –lukion kasvatti.

Pakkanen opiskeli Sibelius-Akatemiassa pääaineinaan urut ja kuoronjohto, jonka jälkeen hän toimi kirkkomuusikon tehtävissä Saksassa useamman vuoden. Saksan vuosinaan Pakkanen kiinnostui gospelmusiikista ja palattuaan takaisin Suomeen perusti nuorisokuoron, josta sittemmin tuli nuorten aikuisten ja aikuisten gospelkuoro Gospel Helsinki. Kuoro julkaisi ensilevynsä Unspeakable Joy v. 2014 ja on kysytty esiintyjä konserteissa ja festivaaleilla. Kuorossa laulaa 60 laulajaa.

Valovoimaiseksi johtajaksi mainittu Pakkanen on kartuttanut taitojaan amerikkalaisten asiantuntijoiden opastuksella mm.  Chicagossa ja Tukholman gospelfestivaalien kursseilla ja rytmimusiikin kuoronjohtoa Tanskan The Royal Academy of Music:ssa. Musiikin rajat ylittävä näkemys ja vahva usko gospelmusiikin vapauttavaan voimaan on voimistunut vuosien saatossa ja kulkee rinta rinnan klassisen musiikin kanssa.