Gospelin viemää vuodesta 2000

Kuoro kokoaa yhteen gospelista kiinnostuneita laulajia kaikkialta pääkaupunkiseudulta. Kuoron taiteellisena johtajana toimii kuoron perustaja, Taideyliopiston Sibelius-Akatemiasta valmistunut musiikin maisteri Nina Pakkanen. Valovoimaisena johtajana tunnettu Pakkanen on kartuttanut gospelin taitojaan amerikkalaisten asiantuntijoiden opastuksella mm. Chicagossa ja Tukholman gospelfestivaalien kursseilla ja rytmimusiikin kuoronjohtoa Tanskan The Royal Academy of Music:ssa. Kuoron vakiomuusikot ovat Joonatan Rautio (piano ja saksofoni), Sami Koskela (lyömäsoittimet) ja Juho Kivivuori (basso).

Gospel Helsingin koti on nykyisin Töölön seurakunnassa (Meilahti ja Töölö yhdistyivät vuoden 2019 alusta) ja kuoron toiminta alkoi vuonna 2000. Tällä hetkellä mukana on 60 laulajaa, 20 – 50-vuotiasta. Kuoron äänialat ovat sopraano, altto, tenori ja basso.

Gospel Helsinki -kuoro laulaa nykygospelia, soivaa ilosanomaa, jonka juuret ovat Yhdysvalloissa maan afroamerikkalaisen väestön hengellisessä kuoromusiikissa.

Kuoron suojelijana toimii emerita piispa Irja Askola:

“Gospel Helsingin laulu soi ja sytyttää. Se liikuttaa. Se rakentaa siltaa toisiimme ja musiikin maailmaan yli monien rajojen. Se voi myös yllättää: huomaa pyhän koskettavan ja aavistaa jotakin armosta. Kaikuvia konsertteja toivottaen!”